Miksi pyrin kansanedustajaksi?

Hieman reilu vuosi sitten päätin lähteä ehdolle aluevaaleihin. Samassa yhteydessä liityin kokoomukseen. Aiemmin en ollut minkään puolueen jäsen, enkä missään poliittisessa toiminnassa mukana. Syy lähteä mukaan politiikkaan oli syntynyt omassa työssäni vastaavana työterveyslääkärinä. Halusin olla vaikuttamassa kaikkien lappilaisten sosiaali- ja terveyspalveluihin näkemieni epäkohtien vuoksi.

Vaalit menivät hyvin, ja reilu 400 ääntä oli ensikertalaiselle hyvä tulos. Pääsin vaikuttamaan merkittävälle paikalle aluehallitukseen, ja aluehallituksen lähes 30 kokouksessa onkin päässyt vaikuttamaan – käytännössä hallituksessa olemisesta on tullut osa-aikainen työ.

Sama vaikuttamisen halu ajaa minua kohti eduskuntaa. Olen edelleen ensisijaisesti työterveyshuollon erikoislääkäri, ja siinä työssä edelleen kertyvän kokemuksen lääketieteestä, ihmisistä, terveydenhuollosta, eläkejärjestelmästä, elinkeinoelämästä ja lappilaisista yrityksistä uskon tuovan erinomainen näkökulman lappilaisten ja Isänmaan asioiden hoitamiseen. Lääkärinä on päässyt näkemään ihmiselon syntymästä kuolemaan, ja ymmärrys erilaisia tilanteita, persoonia ja vaikeuksiakin kohtaan on kasvanut. Lääkärin koulutuksessa ja työssä erilaisen tiedon omaksuminen, analysointi ja oleellisen ymmärtäminen on myös aivan keskeistä – samoin kuin lainsäädäntötyössä.

Miinuspuoli kansanedustajaksi valituksi tulemisessa olisi tärkeän ja erittäin mieluisen ammattini harjoittamisen väheneminen. Kaikkea ei voi kuitenkaan tehdä yhtäaikaa. Ja niin rattoisaa kuin asioiden tolan päivittely ja typeristä laeista valittaminen onkin, mieluummin niitä olisin itse muuttamassa ja laatimassa. Seuraavissa blogiteksteissä sitten itse asiaan, eli sitä valitusta ratkaisuineen tarkemmin!

Similar Posts